Let the memories begin,

Hej på er!

I onsdags var vi på Disney World i Orlando. Jag blev tyvärr jätte besviken och rekommenderar ingen att åka dit,  och absolut inte med barn. Sjukt mycket folk och så himla varmt att man knappt orkade stå upp. Det var mellan 60-120 minuters kö till alla karuseller. Och svin dyrt.
Meeeen, nu kan jag checka av det på min icke existerande bucket list.

 

Igår blev det strandhäng men de var molningt som sjutton hela dagen. Och sen hängde vi på the roof top lite på kvällen.
En sjuk grej som hände var när Anna var i duschen och hon helt plötsligt börjar vråla "ANGELICAAAAAA, GE MIG EN HANDDUK!!!!" Ehm, jaha tänkte jag? Öppnar dörren och möts av en varm ånga och massa vatten i hela badrummet. Då har duschreglaget gått söndag så det sprutar en stråle med stekhett vatten ut ur väggen. Springer ut till the front desk och berättar vad som hänt. Efter ca 30 minuter med sprutande vatten och 40 handdukar på golvet, för allt vatten rann ut i vårat rum och över våra saker så jag och Anna sitter på golvet och försöker hindra vattnet från att förstöra hela golvet, slutar vattnet äntligen att komma. Hur många män det krävdes? 10 st. Spansktalande. Only in America...

 

Idag är det klarblå himmel ute och vi har legat på stranden några timmar. Försöker ta de lite försiktigt med solandet.

 

Miami var inte alls som jag föreställde mig. Min bild var snygga, vältränade killar på stranden och tjejer med siliconbröst. Massa gamla 50tals bilar och miljontals palmer och såklart alltid sol.
Det Miami jag har upplevt är - lite lönnfeta killar, hängbröst, några sportbilar men mest Toyotas och jo, visst några palmer finns de ju allt. Och väldigt växlande väder. Ena sekunden är de strålande sol och sedan spöregnar det. Tur jag tog med mig regnjacka, hahah...

 

Nu tackar vi iallafall Miami för denhär gången och drar vidare till VEGAS BABY!

 

Love,
A


Miami pics

Några bilder från de senaste dagarna i Miami.
Glöm inte läsa de två inläggen under:)
Kärlek,
Angelica


MiAMi!

Vi anlände till Miami i söndags eftermiddag. Checkade in på ett ruckel till hostel och gick ut för att äta lite mat på kvällen.
Dagen efter gick vi till Miami Ink, träffade på "lärlingen" från tv serien utanför. Schysst snubbe. Hängde på stranden lite och sedan besökte vi ett annat hostel som ligger precis vid strandpromenaden. DecoWalk hostel. Slutade med att vi fick en natt gratis av ägaren och de resterande 3 nätterna för 25 dollar stycket, sweet!

Idag har vi varit på stranden hela dagen. Träffade en jätte söt tjej från Texas som vi hängde med. Och imorgon åkte vi upp till Orlando för att gå på disney World. Vi sover i ett "dorm" som de kallas, tillsammans med 10 andra tjejer. Så ni kan ju bara tänka er hur det ser ut, hahah! Tyvärr finns de bara en toa/dusch, så de är ofta kö. Och vi har en tjej från typ Brazilien som duschar EN TIMME!!! Ca 3 gånger om dagen....

Hoppas allt är bra med Er!

 
Fin bil va pappa? Tyvärr den enda äldre jag sätt...
Love,
A
 

Lämnar New York med en tår i ögat,

Nu är jag och Anna strax färdigpackade för att lämna våran första destination.
Det har varit en känslosam och väldigt intensiv, men fin, första vecka på våran sommar.

Anna har hunnit med att se de aldra nödvändigaste turist attraktionerna. Och jag tror hon är nöjd över sin första vistelse i New York, staden som aldrig sover!

Igår strosade vi runt i central park, sov lite i gräset, hade picknick och skrattade som små flickor över årets midsommarfirande. Jag var tvungen att åka ner till SOHO igen för att byta mina skor, då jag fick två vänsterskor. Otur! Så vi delade på oss och träffades upp igen vid Flat Iron. Och kom på att vi måste ju se en musikal. Och oplanerade, som vi alltid är fick vi såklart springa halva manhattan för att hinna itid. Det blev Mamma Mia. Dom var väldigt duktiga och kul att ha sätt den! Påvägen hem skulle vi korsa Madison avenue, men de gick inge vidare då dom stängt av ca 20 gater av den avenyn för att spela in en scen till en film. Mellan 20 – 30 polisbilar med blåljusen på körde upp längsmed hela avenyn. Häftigt att se. Hoppas kunna känna igen den scenen i någon film i framtiden.

Nu drar vi till MiAMi!!


Midsommar i New York City,

Igår var det midsommar och det firade vi, tillsammans med alla andra NY-svenskar, i battery park med frihetsgudinan i bakgrunden. Det är alltid en speciell känsla som infinner sig. Jag älskar midsommarfirandet i New York. Alla är så midsommarfina och svenska. Värnar om traditionen. Och för mig har midsommar alltid varit en av dom viktigaste dagarna på året. Det är då jag känner mig som mest svensk och flickig. Får tillverka midsommarkrans, bära vit klänning, dansa kring stången och springa barfota i gräset tillsammans med små barnfötter.  Jag ryser.

Och där sitter jag alltså, bland alla svenskar i New York city än en gång.  Med Emma i knät och Jack springandes efter en boll, flyttades jag för en sekund 2 år tillbaka i tiden. Till 2011, när jag satt under precis samma träd, tillsammans med mina två familjer. Min älskade mamma och pappa och finaste lillebror Rasmus, mina värdföräldrar och vackraste små värdbarn. Tyvärr såg jag inte Agneta Sjödin detta året mamma.
Jag känner mig så himla glad över att jag än en gång fick uppleva denna fantastiska dag i denna underbaraste storstad.

 
 
 
 
 
 
 
 
Vi hamnade på en midsommarfest strax ovanför Time Square och såg soluppgången över skyskraporna. Jag vill aldrig lämna denna stad.
 
Glad midsommar allihop!
Love,
A

En svunnen tid,

I torsdags tog jag och Anna tåget ut till New Jersey för att hälsa på min saknade värdfamilj. Vi hängde hos dom hela dagen och var inte tillbaka i the city förens runt 9 tiden. Barnen har växt så himla himla mycket sen jag såg dom sist! Det var så himla kul att få se deras fina rum, träffa den nya aupairen och bara busa runt. Jag har saknat dom ända sedan den dagen jag for för 1 och ett halv år sedan. Fick även se mitt gamla rum. Åh, så mycket minnen som dyker upp när man går runt i huset. Huset som för ett helt år var mitt hem. Det är lite svårt, även för mig, att inse att detta har varit mitt liv. Allt är sig likt men ändå så förändrat.
Emma frågade mig -Kan du inte komma och bo hos oss ett år till? I love you.
Ja, de började vattnas i mina ögon. Jo, även nu när jag tänker på de. Vackra, vackra lilla varelse!
Jack är i år lika gammal som Emma var första gången jag träffade henne. Lite svårt att ta in. Han har blivit så mycket mognare, lärt sig skriva och försöker läsa. Emma är jätte duktig på att skriva och läsa både på engelska och svenska. Mina fina små hjärtan!
Vi sprang även över till grannarna, vars lilla dotter jag passade några onsdagar i slutet av mitt år. Hon har med blivit så stor! 4 år iår. Back in 2011, bytte jag blöja på henne och hon använde napp. Varför växer dom så fort?
Jag skulle kunna skriva om detta flera A4 sidor men en bild säger ju mer än 1000 ord sägs de, så här kommer de finaste av alla fina värdbarn. Dom bästa.

 

 
 
 
 
 
 
 
Love,
A
 

Top of the rock,

Vi har precis kommit tillbaka till hostelet från en heldags promenad.
Efter att jag varit inne på the apple store strosade jag runt lite i central park för att försöka plåta lite och bara andas. Promenerade sedan ner på 5th ave och svängde förbi Svenska kyrkan för att ta en kopp kaffe och bara uppleva lite gamla minnen. Känns som en helt annan tid när jag, Malin och Ida varje veckoslut i November gick dit för att öva lucia sånger och alla Ung i New York söndagar. Det var bara så fint att få sitta lite själv och bara minnas. Minnas allt de fantastiska jag fått vara med om. Det året, som för mig, bara känns som en dröm.

När jag och Anna, två timmar senare, möttes upp igen bestämde vi oss för att åka upp till top of the rock för att få en nice view över staden. Ca 1 och en halv timme senare och 500 bilder rikare kom två glada men trötta tjejer ner från observations decket. Det var kul att få lite bilder med dagsljus. Har annars bara varit där på sena kvällar och nätter.


Jag är Annas personliga guide. Hon går rakt fram och jag säger höger, vänster, fortsätt. Hahah, men skönt att inte behöva följa karta och grejer. Är faktiskt lite förvånad över mig själv hur mycket jag minns av var allt ligger.

 
 
 
 
 
With love,
A
 
 
 
 

 


The big apple.

Anna bestamde sig idag for att ga pa MoMA museet, sa jag har lite ensam tid i min fin fina stad. Kikade in i glasburen som star precis vid ingangen till Central Park for en snabb koll. Blir alltid lika sugen pa att kopa mig en egen Macbook. Det kanns verkligen fint att fa lite egentid. Jag ar ju sa van vid att sjalv strosa gata upp och gata ner pa denna vackra o. 

Sa nu ska jag ga ut i solen igen och bara andas massa New York City. 
Hoppas allt ar bra med Er! 
 
Love,
A

Now you're in New York and you can do whatever you want.

Vi är nu framme i New York som är våran första destination.
Första natten på hostlet är avklarad och strax även första dagen. Rummen är fräscha och sängarna är sköna. Tyvärr finns de inget typ " allrum" så de är lite svårt att socialisera sig. Däremot bor vi fyra tjejer i samma rum.  Så lite engelska har de hunnit bli.
Jag har försökt visa Anna så mycket som möjligt av denna fantastiska stad. Vi har bland annat promenerat ner till down town och kollat på gorund Zero, strosat i Little Itlay och även hunnit svänga in på The Converese store. Varmt och soligt fram tills eftermiddags runt 3 tiden då de tyvärr började spöregna. Så vi fick springa hem. Bra med lite motion...

Det känns verkligen som jag kommit hem. Hem till min stad. Jag känner mig verkligen hemma. Hemma i lukten, gatstenarna, allt folk, all trafik, alla ljud. Allt.

Åååh, kära kära New York!.

 

Lots of love,

A


4 days left

Igår för tre år sedan var de jag som tog ton till ”Sjung om studentens lyckliga dar” och skålade i Champanj. Att det har gått tre år sedan den dagen är för mig helt ofattbart. Tänk så mycket som har hänt sen dess och vilka många vägskäl jag kommit till, och i princip, singlat slant och se bara hur bra det har blivit. Så mycket jag varit med om och så mycket erfarenhet som ligger i min ryggsäck redan.
Min fina lillebror går ut imorgon. Och jag ställer mig frågan –När blev han så gammal?
Jag försöker peppa honom och berätta att detta är inget slut, bara början på resten av hans liv. Fram tills nu har han tillhört en flock och alltid vetat vad han ska göra. Det är nu de roliga börjar. Det är nu han har chansen att själv välja vilka vägskäl han ska lägga ner mer tid på än andra.
 

Att vara 19 är inget jag skulle vilja uppleva igen. Jag vet precis hur himla vilsen och rädd man är för alla dessa val man måste ta själv. Men jag vet också vilken enormt stor frihetskänsla man bär runt på.

 

Jag är nu inne på min 3:e semesterdag. Sista dagen på jobbet var så himla fin. Några av mina fantastiska kollegor hade beställt tårta till mig och en annan bjöd på lunch. Senare på kvällen var jag inne och kollade på brorsans fina bal. Jag kände mig bara så himla lycklig den dagen. Att jag har så fina människor runt mig.

  

Idag har vi hunnit med att baka 12 smörgåstårtor + tre ”specialare” mellan 9-12.00. Ikväll ska vi duka och göra fint inför morgondagen.  I måndags körde jag studentflak, vilket var sjukt kul. Och igår var jag på en studentsisttning.
Det är ynka 4 hela dagar kvar tills jag, än en gång, boardar planet till New York. Om jag är redo? Förhoppningsvis på måndag!

 

Under flak körningen
 
 
 
Love,
A
 

6 Juni - Sveriges nationaldag

Det är Sveriges nationaldag och jag sitter ute i solen med datorn framför mig. Hur hemskt egentligen? Försöker ta vara på solens energi samtidigt som jag är fången i de medie sociala samhälle vi lever i idag.
 
Det är 11 dagar kvar tills min backpack ryggsäck måste vara packad och redo för ännu ett äventyr. Igår tog jag mitt första avsked. Medans jag skriver detta hör jag själv hur fåningt de låter. Denna gången handlar de inte om ett eller ens ett halvår. Det handlar om en sommar. En sommar av mitt fina liv.
Regina Spektor går varm i högtalarna och jag hör hur fåglarna kvittrar. Det är en fantastisk dag och jag ska ta vara på den till 1000,
 
För jag vill leva, jag vill dö i norden
 
With love,
A

RSS 2.0