Någonstans i Canberra

Hej!
Vi har tyvärr inget internet för tillfället, därav ingen bloggning....
I lördags låg jag i sängen ännu en dag. Besökte doktorn som tyckte att jag skulle hämta ut ytterligare 5 antibiotika tabletter. Men jag sa nejtack och han sa okej då blir de 70$ tack....
Igår(söndag) var vi och kollade på Rodeo ute på landet. Verkligen en annan värld, men de var jätte intressant!

Solen skiner som vanligt, men jag fryser.
Bilder och grejer kommer upp framåt helgen då jag hoppas att jag får tillgång till internet igen:)

Hoppas ni haft en fantastisk helg och jag önskar er en trevlig vecka!

Love,
A

-Ingen snö så långt ögat kan nå!

Hej kära ni.
 
Igår var en ligga-i-sängen-hela-dagen dag. Gick bara upp och sa till min värdmamma att det nog är bäst att jag vilar. Gick tillbaka till sängen och sov fram till kl slog 12.00.
Tog min antibiotica och kände att jag fick väldigt väldigt ont i magen. Gick iaf upp och åt lite frukost och sedan gick jag och la mig igen. Kollade igenom hela playkanalerna och x antal filmer. Väldigt givande torsdag.....
När min vm kom hem med barnen från skolan hade dom varit jätte gulliga och tänkt på mig och svängt in till McDonalds och köpt en glass. Bortsätt från att den var alldeless påväg att börja droppa var den suger god och jag blev på lite bättre humör :)
Kvällen gick i samma anda. Pratade lite med familjen och häckade framför tvn...
Idag släppte jag av barnen på skolan och sedan har jag vilat hela dagen idag också. Fick än en gång väldigt ont i magen av tabletten så jag rådfrågade med min värdmamma som tyckte att jag skulle ringa till kliniken. Och dom gav mig en tid imorgon kl 2.45pm. Så får vi se vad doktorn säger. Förhoppningsvis är det inget farligt utan bara en bieffekt.
 
Pågrund utav att jag är rätt risig för tillfället finns de inte så mycket för mig att berätta.
 
Lillbruden var asgullig vid köksbordet igår
Lillkillen tar en tissue och snyter sig med och sedan stoppar han tillbaka den i boxen varpå jag, värdmamman P och värdpappan J utbrister "hjuuuu, yaki!" Och då säger lilltjejen
-At least he knows how to recycle...
Jag skrattade så att jag fick ont i magen. Så himla gulligt sagt!
 
Jag hittade en sovandes katt i grannens fönster.
 
Blev så trött på alla snöiga uppdateringar på facebook så jag tog en sommrig bild!
 
Trevlig helg!
Love,
A
 

-Two weeks ago, I said goodbye to my wonderful family.

Hey,
Som rubriken lyder - två veckor sedan jag lämnade svensk mark för nya äventyr.
 
Vaknade inatt av att de kändes som att jag hade vatten i örat, så jag vände mig om jag helt plötsligt bara slog de till. Fick fruktansvärt ont och insåg att "aha, det är såhär öron inflammation känns". Ringde mamma i ren förtvivlan och frågade vad jag skulle ta mig till. Tilläggas bör att klockan var då 1.30am här i aussie, hehe. Vi pratade några minuter och kom fram till att en ipren och vatten fick försöka räcka tills morgonen.
Jag somnade som tur väl var, om rätt fort igen och sov gott fram tills klockan ringde vid 7.

Pratade med min värdmamma som gav mig ett nr till en doktors klinkin, så jag ringde dit vid 8, direkt när dom öppnade och fick en tid vid 12.30. Lämnade sedan av kidsen på skolan och tog med mig lilleman till en park där vi hade en playdate med en av hans bästa kompisar. Dom lekte så bra ihop och var jätte gulliga!
 
Min värdmamma kom hem och tog över när lilleman tog sin nap medans jag åkte iväg till doktorn. Fick än en gång ringa till mamma, enda skillnaden var att då var klockan 1.30 i sverige istället... Men det gick smärtfritt, han konstaterade att jag hade öroninflammation i höger öra och skrev ett resept på pencilin efter att vi kommit fram till vilken de är jag är allergisk emot. Åkte och plockade upp receptet och sedan gav min värdmamma mig ett break så jag har legat i sängen hela eftermiddagen, undantag från när jag gick upp och åt middag.
 
Känns väldigt tråkigt att jag blivit tvingad att, än en gång, gå till doktorn i ett främmande land. Jag är/har aldrig varit den som varit mycket hos doktorn. Thank Gud! Men dethär med att flytta till ett annat land och jag går tydligen inte riktigt hand i hand. Det positiva är att nu vet jag hur de funkar (Mycket lättare än usas konstiga regler). Kliniken var väldigt fin och allt gick fort fast att vi var några stycken i väntrummet. Så nu håller jag alla tummar jag kan för att jag ska bli kvitt denhär öroninflammationen på de 5 dagar som pincilinet varar:)
 
Just de, jag har faktiskt gjort någon nytta idag! Min värdmamma visade mig hur tvättmaskinen fungerar så jag har tvättat min första tvätt sen jag kom. Imorgon får vi se hur jag mår. Om jag inte är bättre sa min vm att jag kan vara ledig så att jag kan vila upp mig. Dom är så himla snälla mot mig hela tiden! Fast att jag frågar helt uppenbara frågor som dom precis har berättat om, och fast att dom måste upprepa sig för att de finns ord jag inte förstår är dom så förstående och alltid så gulliga mot mig. Verkligen super glad över att ha hamnat i en sån fin familj!
 
Underbara barn påväg till skolan!
 
Medicin.... Frågade doktorn vart jag skulle hämta ut den och då slänger han ur sig
"Omg, how long have you been here?" Också skrattar han.
How rude!?
 
Love,
A
 

Tisdag!

Tisdagen här i Canberra har flutit på bra. Tog barnen till skolan och sedan gick jag och lilleman för en walk. Han tog med sig sin lossas gräsklippare. Haha, ni kan ju bara tänka Er själv att höra det ljudet i 1 timmes tid.
Medans han tog sin nap satt jag ute i solen och läste min bok ett tag. Har frusit jätte mycket idag (förvånade?). Hoppas att det snart kan börja vara 25 grader heeela tiden.
Fick ledigt av min värdmamma från 14.00, så jag satte mig ute i solen igen än en gång med boken. Bra dag.
Är ju som sagt fortfarande väldigt förkyld och hostar mycket så försöker ta det lugnt. Inte anstränga mig för mycket, så att jag snart kan bli kvitt dethära förkyldandet som attackerar mig titt som tätt.
 
På söndag bjöd familjen med mig på rodeo ca 45-50 minuters bilfärd från oss. Ska bli spännande att se och uppleva!
 
Otroligt fina träden blommar nu. Liknar cherry blossom en hel del och man kan hitta dom ut med varenda väg i vårat lilla suburb:)
 
Våran lill bak gård :)
 
Love,
A

-I don't like when random guys come over to me and says "Hey, can I take you home?"

Så vart de måndag igen. Jag tog lillkillen till wiggle and tiggle och sedan gick vi förbi coles för att köpa jordgubbar och berocca till mig. Min förkylning är inte nådig. Jag hostar och hostar och känner mig allmänt tung i huvudet. Hoppas att lite sömn hjälper dehela lite grann.
Har idag suttit och tittar lite på möjliga resrutter och flygstolar. Det är inte lätt att planera, men jag tar lite i taget :)
 
Käkade nån jätte god varm sallad ikväll som min värdmamma gjort. Gick även till tjejen som körde i lördags för att ge henne bensin pengar. Hon var också jätte förkyld. Kan de har ett samband med i lördags?!
Har tyvärr inte så mycket att säga/skriva om idag. Vädret är vidrigt kallt. fryser hela tiden. Saknar min vinterjacka och gråa halsduk.
Nu är klockan redan halv 10 och jag måste sova lite.
 
Hoppas ni får en fin måndag!
Love,
A

Min andra helg i Canberra

Det har redan hunnit bli söndag kväll här i Canberra och jag ska försöka ge er en liten komprimerad uppdatering om min andra helg här på andra sidan jordklotet.
 
Igår (lördag) åkte jag in till city. Tog bussen och var inne till halv 12. Mötte upp en tjej en timme senare som är från Chicago. Väldigt trevlig. Vi gick runt och pratade och shoppade lite. Köpte ett par sommarskor för $5 och brevpapper för $10.  Vi åt även lunch och sedan åkte jag hemåt igen. Det var väldigt varmt ute så jag gick i linne och tre kvarts byxor. kom hem och skypade lite med fina Anna och sedan hets duschade jag och slängde i mig middag innan två tyska aupair tjejer hämtade upp mig för kvällens bravader. Vi hade bestämt oss för att ta puls på nattlivet. Mötte upp 6 andra aupairer så vi blev ett gäng på 9 där tyskland och frankrike var över representerade.. Det blev en lång kväll. Jag drack bara en öl. Samma priser som i sverige. Vi gick till ett diskotek som kallas unipub som är en univeritetsägd nattklubb. Litet dansgolv men med charm. Det blev en bra kväll och jag var inte hemma förens klockan slog 3 då jag råkade väcka upp min värdmamma pågrund utav att jag inte hittade nyckethålet. Ja herre gud.. Pinsamt!
 
Så ringde klockan 9.45 idag för att jag och en annan tjej hade bestämt oss för att bruncha ihop nere i Gold Creek village. Det ligger en rask promenad på 20 minuter ifrån oss. Så vi gick ner dit vid 10.30. Jag lagom sleten med en röst som inte gick att använda och svart ringar under ögonen. Hehe! Insåg när vi kommit ner att det var en harley davidson träff sådär på söndagen med ca 1000 motorcyklar (MINST). Det lät mycket och det var oerhört kul att se :)
 
Var hemma igen vid 13.00 och då la jag mig i sängen och låg sedan blixt stilla fram tills middagen vid halv sex tiden ikväll. sååå trött. Har nog med att jag att jag börjar bli förkyld också. usch!
Nu ska jag ta en snabbdusch och sedan krypa ner under täcket. Imorgon är de måndag igen.
 
Så har alltså min andra helg i Canberra börjat gå mot sitt slut.
 
Fick ingen riktigt bra bild, men det var mååånga iaf :)
 
 
 
En Lama (dock ej spottandes) på söndagspromenad. I australien kan man se allt :)
 
Love,
A
 

Friday and one week in Australia!

Då var de fredag igen! (igår alltså)
 
Jag hade lillkillen för första gången själv hela dagen och det gick kanon! Efter att vi lämnat av kidsen på skolan hade vi inga planer så jag satte honom på hans cykel och puttade honom upp och ner för alla dessa Canberra backar i ca en timme. Insåg efter typ 45 minuter när vi skrattat, pratat, pekat och dividerat om alla möjliga saker att han höll på att somna. Huvudet, detta lilla huvud med en söt röd hjälp på, dunkade i styret på cyklen och jag kunde inte riktigt hålla mig för skratt för det såg så gulligt ut. Plockade upp honom och gick i rask takt hemåt där han såklart helt plötsligt blev klarvaken. Så han fick ett snack och vi gick ut i solen. En timme senare sov han gott i sin säng. Jag hade en skön fredagskänla hela dagen och satte mig i solen med timtam och en kopp te. Märkte senare på kvällen att jag fått färg på axlarna.
 
När vi hämtat upp barnen från skolan åkte vi iväg på en playdate hos den australensiska aupairen jag träffade i torsdag. Alla tre barnen är i nästan samma ålder så det blev en livlig timme, och jag tror barnen verkligen uppskattade de! Grabben sa direkt vi satte oss i bilen att "ANGELIGA, I want another playdate with them!!" Hehe, gulli:)
 
När vi kom hem hade mina värdföräldrar precis klivit innanför dörren och min värdmamma berömde mig över hur bra jag funkar ihop med barnen. Och hon sa att hon ser att dom gillar att vara med mig. Väldigt väldigt kul att höra! Och det känns skönt att barnen är okej med mig när mamma och pappa inte är i närheten.
Lilltjejen hade berättat om mig i skolan inför hela klassen och var väldigt upprymd över att berätta för mig att hennes lärare inte ens visst var sverige låg.
 
Jag skulle egenligen på late evening shopping med en aupair på kvällen men hon ställde in då hon var tvungen att jobba över lite. Men det gjorde inte mig sådär jätte mycket då jag som sagt börjar bli riktigt förkyld och var ganska trött, så jag kröp under täcket strax efter 20.00.
Cyckeltur!
Som ni kan se var de klarblå himmel :)
 
I familjen trädgård växer de väldigt vackra rosor som lucktar gudomligt!
 
Yammi!


Nu är det lördag här i Canberra och solens strålar sipprar in genom persienen. Har precis pratat med mamma och pappa. Ska försöka ta mig in till city idag.
Hoppas ni får en fin lördag!
Love,
A

Torsdag med huvudvärk

Hey på er!
Vaknade upp med en sprängande huvudvärk och väldigt ont i halsen. Jaha tänkte jag, nu börjas de. Första förkylningen.
Tog iaf en ipren innan jag körde barnen till skolan. Sedan åkte jag och lillkillen på en playdate med två andra aupairer, från australien, till ett cafe där barnen kunde leka på lekplatsen medans vid drack kaffe och snackade. Lillkillen var inte alls blyg idag, vilket var skönt. Han sprang runt runt runt och hade jätte kul med sina nyfunna kompisar. Han tog en nap på närmare två timmar när vi kom hem igen och jag tog tillfället i akt och satt mig ute med min bok och njöt av vårsolen.
Min värdmamma kom hem runt 1.30pm och hade med sig en liten kasse med butterflys på som hon fyllt med lite "funky food" som hon kallade de själv. Typiskt australenskt snacks som hon sa att jag kan ha på mitt rum för annars äter H (grabben) upp de. Han äter allt han ser, hehe :) Väldigt gulligt av henne !
 
Planen var att komma igång med springningen idag, men det funkade ju inte. Har lite gått runt som i en dimma hela dagen pågrund av denna huvudvärk och så trött att jag vill sätta mig ner så fort jag ser en stol. Oerhört jobbigt. Förmodar att det är jetlagen som inte försvunnit ännu.
 
Big brother börjar om 5 minuter och jag hade tänkt ta en snabbdusch och sedan dricka en kopp te, innan jag går och lägger mig!
 
Ha det fint!
Love,
A
 
 
 

Canberra city

Hey!
Idag fick jag alltså ledigt av min värdmamma. Så hon droppade av mig i Gangalin där jag mötte upp en tysk (VAD ANNARS!?!?!?) aupair. Vi gick runt lite och tittade i butiker. Pratade lite över en kaffe innan vi bestämde oss för att ta bussen in till city. Besökte civic som är ett stort köpcenter och tittade i mer affärer. Allting är väldigt dyrt, läs; som i Sverige, här. Det är dock mid season sale i butikerna nu och jag hittade en söt liten top för $5, vilket såklart är ett väldigt bra pris. Den går i ljusgrått, silke och med en liten volang. Vädret har varit underbart idag! Vi käkade pasta med pesto till lunch och sedan tog vi bussen tillbaka hem. Just de, innan dess fixade vi ett busskort till mig. Väldigt smidigt sätt att ta sig runt. Man scannar de när man hoppas på bussen och scannar sedan de igen när man stiger av, så får man betala exakt för hur långt man åker bara.
Var tvungen att byta buss i Gangalin och som ni säkert förstår gick de näääästan smärtfritt. Missade en busshållplats och fick en fin promenad på ca 20 minuter, men det gjorde inget. Nu vet jag hur de funkar :) Blev dock nästan swapt av dessa jädra madpies. Ser ut som skater. Vänta lite nu, detta har jag redan skrivit om va? Anyway, dom hatar ögon och attakerar en för att dom tror att man ska ta deras barn.
 
Ikväll har jag gått en powerwalk för att få ett litet hum om området.
Just nu är de bigbrother på tv, final veckan. Dom är så sjukt roliga. Finare hus än Sveriges och dom har en massa djur i huset. Och till råga på allt fick dom en jätte bäbis (lossas) igår som dom måste sköta om, sjukt kul att se. Plus att bigbrother för en konversation med dom när dom biktar sig, lite annorlunda!
 
På lördag är de vote day, då ska canberras invånade rösta för vem som ska styra och ställa. Det är röstningsplikt så om man inte gör de blir man bötfälld på $80 och indraget körkort i 6 månader.
 
Haha, vilket rörigt inlägg:)
 
 
 
Det känns väldigt väldigt konstigt att julpynt och julpappar samsas med kjolar, shorts, sommar klänningar och sandaler i butikerna.
 
 
Love, A

Tisdag i Canberra

Min värdmamma uträttade lite ärenden på förmiddagen så jag tog barnen till skolan och sedan åkte jag och lillkillen till en liten park där vi hade en playdate med en fransk manlig aupair och hans 2 åring. Min två åring grät och satt i mitt knä mest hela tiden så den playdaten varade inte så länge...
Åkte hem och lekte istället och sedan tog han en liten nap. Min vm var tillbaka vid 1.30pm igen så hon sa att jag kunde ta en break så hämtar hon barnen från skolan.
Plus att jag är ledig imorgon. Ska förska hoppa på en buss och ta mig in till centrum. Går runt och fota lite och titta i lite affärer. Ta en kaffe och bara va. Ska bli jätte mysigt att få lite ensam tid!
Försökte hitta någon aupair som var ledig men de ser tyvärr mörkt ut. På söndag däremot har jag en frukost date med en australiensisk aupair.
 
Nu har jag precis avslutat ett skypesamtal med mamma och klockan är strax efter nio och jag tänkte faktiskt ta en välbehövd sömn. Jetlagen är bättre men inte riktigt borta ännu.
Tyvärr inga bilder idag heller.

Love,
A

First day of school

Jag vet att en blogg är dö trisst utan bilder, men jag är så himla dålig på att ta kort för tillfället.
Måste bättra mig, lovar att bättra mig!
 
Så, igår var barnens första dag i skolan efter deras två veckors vårlov. Jag fick köra till skolan med en rätt nervös värdmamma jämte mig. Allt gick dock strålande och jag fick mycket beröm över hur safe bilförare jag är. De är ju alltid kul att höra!
Efter vi lämnat av de två äldsta åkte vi vidare till ett shoppingcenter/by, som ligger närmast oss.
En liten avstickare; Typiskt Canberra är alla dessa roundabout och att allt tar 20 minuter. Vanlig kommentar "Oh, yeah I know that place! It takes like 20 minutes."
Tillbaka till shoppingcentret, vi åkte alltså dit och gick runt lite och snackade jag och min värdmamma medans lillkillen åkte karusell(liten) och åt donut. Sedan gick vi över till biblioteket som tydligen är nybyggt sen ett år tillbaka och jätte fint och fräscht! Där var vi på giggle and wiggle eller va de nu är dom kallade de. Anyway, där var sjukt mycket ungar. Jag är ju van vid lilla South Orange bibiloteks stunder med typ 10 pers :)
Hörde en mamma som pratade Svenska så var tvungen att springa fram till henne och fråga om jag verkligen hörde rätt. Hon har tvillingar i samma ålder som min minsting (2 år) så vi bestämde oss för en playdate någon dag.
 
När vi var klara där fick jag ta lillkillen med mig hem själv medans min vm gick till gymmet. Det gick jätte bra att köra själv. Thank God for the GPS! Hehe. Lillkillen tog sin nap och sedan var de 2 timmarna överstökade och min vm kom hem igen. Hämtade de andra två kidsen. Min värdpappa kommer hem run 4.30 så dagarna känns väldigt korta och jag har kvällarna för mig själv.
 
Familjen är verkligen jätte mysig och vi går jätte bra ihop. Dom frågade mig vid köksbordet igårkväll fall jag vill fira jul med dom. Känns skönt att dom är så välkomnande. Tydligen är min värdpappa ledig en vecka vid jul och om jag vill fick jag gärna ta semester och åka iväg. Har tänkt på de lite och det skulle säkert gå att kombinera. Fira jul tillsammans med familjen och sedan kanske dra till sydney och stanna där över nyår. Vi får se helt enkelt!
 
Gårdagen var en väldigt bra dag! Första dagen jag känt att jag kommer fixa detta. Har aldrig haft så mycket hemlängtan som denna gången. Men de går sakta men säkert över. Försöker att ta en dag i taget och inte tänka så mycket. Detta är mitt äventyr och jag tänker inte sitta här och lipa! Punkt slut :)
 
Väldigt långt inlägg och inga bilder...
 
 
 
 Här är en ca 4 veckor gammal bild tagen i Sverige, det var en fin höstdag och jag var ute på en liten promenad.
Här i Canberra är de ca 21 grader och vår i luften. Jag tycker dock att de är lite kallt fortfarande och har gärna kofta och jack på mig när jag går ut. På lördag rycktas de om att de ska de bli 28 grader - niiice!
 
Love,
A

Australia Capital Territory,

Okej, så nu tänkte jag sätta mig till rätta och försöka sammanfatta mina första dagar i Australien.
 
Vi kan börja med flygresan. Allt gick förvånansvärt smartfritt! Det här med hundar som sniffar och poliser med kp?? Jag såg inte rökan av varken de ena eller de andra. Träffade en glad kille på planet till London. Vi hänge på en roof top bar i Singapore i väntan på att få åka vidare. Pratade även med tre danska familjer som var jätte mysiga!
Väl framme i Sydney kollade dom passet och såg att man hade visum, fick fylla i en blanket som dom tog och sedan hämta väskan för att transporteras till en annan terminal. Lämna in väskan igen och gå igenom en säkerhetskontroll. Berättade att jag hade dator och kamera osv i väskan och säkerhetsvakten bara "whatever" också var de klart... Sista flyget till Canberra gick på 40 minuter. Väldigt skakigt och hoppit.
 
Familjen väntade på mig i vänthallen och min väska kom på en gång.
För ja, jag har ju alltid ett ess i bakfickan. Mina första tre månader kommer spenderas som aupair åt en familj med 3 barn i Australiens huvudstad.
Hur nu hunnit granska och reflektera över familjen och deras rutiner lite och kan konstatera att barnen är väldigt väldigt lugna. Lillkillen har mycket energi, flickan är väldigt flickig och mellangrabben äääälskar tv spel!
Föräldrarna är out going och väldigt välkomnande och måna om att jag ska känna mig som en i familjen.
 
Igår fick jag för första gången köra på "fel sida". Spännande och lite läskigt. Det är dock en automat så jag behöver inte tänka på att växla. Dock sätter jag på vindrutetorkarna titt som tätt när jag egentligen ska blinka.
 
Denhär jetlagen gör min galen. Så fort jag vaknar på morgonen får jag ont i huvudet och är så trött att jag bara vill sova mer. Sen runt 2-4 tiden (när kl är 6-8 i sverige) får jag så ont i ögonlocken att jag kan somna ståendes. Hemlängtan är gräslig. Men jag ska nog fixa det med!
 
Idag åkte vi på Floraida som är en inspirations grej i en park med massa blommor, marknads stånd och uppträdanden. Och nu ikväll när vi var ute och körde en sväng såg jag mina första kängurus.
Var tvungen att gå en runda efter maten och ta lite kort på dom. Räknade till närmare hundra st där den närmsta stod ca 10 meter ifrån mig.
 
Hey Canberra!
 
Lite rolig fakta jag hittade i en broshyr
 
 
 
 
 
 
 
De var nog allt jag hade att säga idag. Nu är klockan strax nio och jag ska sova! Imorgon är första skoldagen för barnen efter två veckors vår ledigt.
Love,
A

FRAMME!

Hey!

Ville bara meddela Er att jag har kommit fram till landet down under. Flygresan gick kanon! Många timmar, men nu är den historia.
Har hittils kommit till insikt med att jag inte kan ladda min dator då omvandlarens "hylsa/hus" är för liten för datorutagets. Så måste försöka hitta en sån imorgon. Jag har även brytit av min nagel, fruktansvärt onödigt.
Har gått runt och frysit som bara attan idag. Så nu ska jag försöka få lite sömn. Är väldigt trött efter resan. Och klockan är ju ändå 21.00 här så då är de okej att sova :)
 
Love,
A
 

Getting closer

 

Det är inte 2 månader eller 1 vecka kvar.
Det är imorgon. Det är imorgon jag åker till Australien.

Det är den 9 oktober 2012 och jag står i köket hemma i Benestad. Nej, jag har inte packat klart. Allt ligger framme. Jeansen försöker förgäves torka denna fuktiga höstdag. Dom pratar om frost imorgon. 
Dit jag ska spirar våren. Dit jag ska går de sakta men säkert mot sommaren. En varm sommar säger de som tror sig veta.

Min vackra lillebror Rasmus fyllde 18 igår. Att fylla arton. Han är myndig nu, min fina lillebror. Vi åt prinsesstårta. Jag och Rasmus åkte ut till Farmor. Våran fina farmor. Hon sa att armen känns bättre.  Hon hoppas på att få komma hem snart. Det hoppas jag med att hon gör.
Nästa gång vi ses blir i Maj. Lagom till våren har kommit.

Imorgon är dagen jag i snart två månader planerat kring. Försökt få allt klart. Försökt träffa alla. Försökt leva i nuet. Försökt ta vara på varje dag, timme & sekund.
Jag är en av de flygräddaste människorna i världen. Men ändå utsätter jag mig för att flyga gång på gång. Jag har hört att det är bra att utmana sig själv.  Jag har hört att man växer som person då.

 

 
Love,
A

 


Om en sommar-

Om min sommar 2012.  Inom loppet av 60 dagar tog jag tre enormt stora beslut i mitt lilla liv. Det ena beslutet skulle leda till det andra.

I slutet av Maj fick jag ett telefon samtal som skulle göra skillnad. Min fantastiska barndomsvän Anna frågade fall jag ville backpacka i Bali med henne och två andra tjejer.
Beslutet jag tog i samband med detta skulle innebära att jag sa upp mig på mitt dåvarande jobb.

Beslut nummer två togs tillsammans med min kärlek den 18 Juli. En fin sommarkväll i en mörk soffa i en källare med blå tapeter. Sängkläder föreställande Manhattan och Facebook rullande på tvn. En fråga som ledde till tårar. Mängder av tårar och två hjärtan tunga av sten. Beslutet var bådas. Det var fint, oskuldsfullt och tvunget. Tvunget att bli så. Tvunget att bli ett avslut. Ett slut på vårat förhållande, på våran realtion. Vi skulle denna kväll säga upp bekantskapen.
5 år av nästan daglig kontakt till att inte hälsa på stan. Nu tillhör vi den kategorin.
Jag har läst någon stans att det tar 1 år och 6 dagar att komma över en person.

Kalla det fly från verkligheten, kalla mig feg, kalla mig förvirrad, kalla mig ung tjej på 2000 talet. Den 1 augusti tog jag beslutet för ännu ett äventyr. I oktober, närmare bestämt den 10:de, åker jag till Australien.

Min sommar har självklart inte bara bestått av att ta tunga beslut.
Jag fick spendera en fin vecka på Gotland med mycket öl, grill och bad i ett iskallt hav.
En underbart fin födelsedag med fantastiska vänner och en hejdundrade utgång i växjö.
Myggbitna sommarben, picknick, öl, grillkvällar, Madonna konsert i Göteborg, hångel i sommarnätter, Lady Gaga konsert i Stockholm. Fin helg med systrarna och tjejmilen. Väldigt mycket jobb och som en sista sommarkänsla – en vecka på Mallorca med hela familjen nu i september.

Och nu, om drygt 10 dagar börjar alltså mitt nästa äventyr. Ännu en gång vänder jag blad i mitt liv.
 Vad som väntar mig? Ja, det får vi helt enkelt ta reda på!

Jag hoppas att ni, än en gång, vill följa med mig på mitt äventyr genom bloggen :)

 
Love,
A

RSS 2.0